肌膚諮詢熱門問題 3.皮膚好乾好似吸收唔倒護膚品?

March 19, 2017

"我搽咩都唔夠潤, 皮膚好似吸收唔倒咁, 點算??" 
可能肌膚表層角質太厚, 的確有礙吸收; 但內裏原因很多是肌膚深層問題, 正如一個人脾胃唔好, 食補品都唔會吸收一樣。咁點可以幫皮膚做 gym? 來自北歐愛沙泥亞的Sõsar 的 Peat Mask (活性泥炭控油活膚面膜) 就會幫倒手。佢能深層排毒之餘, 能幫助刺激血液循環, 用落"拮拮地", 只需5-10分鐘, 沖洗時濕手指輕力捽能去除表面死皮。洗完皮膚可能短暫泛紅, 唔好塗其他野住, 等佢work 多陣, 15分鐘後先做正常護膚程序。Keep住一星期一次, 清黑頭死皮之餘, 就好似幫皮膚做GYM咁, 慢慢就越嚟健康啦! 太敏感或者想更滋潤的朋友就揀Sea Mud Mask。
當然,如果仍然不清楚或有其他疑問,歡迎到我們的銅鑼灣Pop Up Shop 做肌膚諮詢,請先以電郵 wearenoexpert@gmail.com 或 Facebook Inbox 預約。

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

為何要持續使用全天然衞生巾?🧐

September 22, 2019

1/3
Please reload

Recent Posts